12 Tips

Boda Borg

Världens första Boda Borg föddes faktiskt i Ljungandalen, närmare bestämt i Torpshammar. Boda Borg är Questar, nervkittlande utmaningar som du och ditt lag skall klara er igenom. Spänningen stiger för varje sekund då ni ger er ut på okänd mark. Upplev värld efter värld utan att veta vad som väntar runt hörnet.
En sak är säker: era sinnen sätts på prov.
Till extern hemsida ››

MidAdventure

Den mest fartfyllda äventyrsparken finner du vid Ljungans strand i Torpshammar. På samma område finns en camping, allmän badplats och kiosk som är en naturlig mötesplats sommartid. MidAdventure tar emot grupper i samband med konferens eller avslutning och kan även erbjuda skräddarsydda paketlösningar med konferens, mat, aktiviteter och boende.
Till extern hemsida ››

Hussborg Herrgård

För golfspelare har HussBorg blivit ett eldorado. Första tee ligger nämligen endast 75 meter från Herrgårdsverandan. Parkanläggningens pampiga och ovanliga träd ger gemytlig atmosfär åt herrgården och kringliggande byggnader. Herrgårdsrestaurangen kan stoltsera med bra kök. Barer finns i anslutning till varje matsal.

BARA VARA

Prova på den nya resformen ”slow travel”. Det handlar om att resa långsamt, stanna längre och göra mindre, för att på så sätt uppleva mer. Det bästa som de flesta invånarna i Ljungandalen vet är att ”bara vara”. Här finns alla möjligheter till det, med den unika natur som omger området. Vårt tips är att ta bilen, benen eller cykeln och kanske en picninckorg och ett metspö och landa där andan faller på.

Sveriges lääängsta loppis – varje år i juni

För fjärde året i rad upprepas succén med loppis längs Ljungandalsvägen. Affärer, restauranger och cafeér har öppet och längs vägen ställer loppisförsäljare ut sina fynd. Ljungandalsvägen är en 47 kilometer lång turistväg som sträcker sig längs älven Ljungan med dess vackra dalgångar och skogsklädda berg, mellan Stöde och Borgsjö.

Vartannat år förvandlas Ljungaverk till en stor rockfestival. 2017 är det dags för nästa Ljungarocken. På förra festivalen förärades Ljungaverk med artister som Ulf Lundell, Hoffmaestro, Takida, Stiftelsen och Clawfinger.

Medeltidsmarknad i Kälen – midsommarafton

Denna publiksuccé har blivit en tradition för många midsommarfirare. Riddarspel, bröllop i äkta medeltidsanda, marknad, gycklare och resning av midsommarstång är bara några av de godbitar som finns här. Omgivningen doftar härligt av strömming, brända mandlar och kolbullar. Barnen stortrivs bland djuren på mini-zoo och ponny- och åsneridning.

Välkommen till bilträffen och festivalen End Of Summer Meet som går av stapeln i slutet av augusti varje år i Ljungaverk. Bilträff, ”förvärmning”, artister, klubbkamp och campingmöjligheter.

Haveröveckan – varje år i juli

Haveröveckan arrangeras av byarna i Haverö för sjunde året och är årets höjdpunkt i bygden. Boende, sommargäster och besökare får se allt bygden har att bjuda på och då räcker inte en vecka! Aktiviteterna är många, underhållning, auktion, loppis, caféer, luffarslöjd, dans, golf, yoga, träskulpturer och affischer med mera.

Mittmarken – första lördagen i september

Mittmarken är en genuin och välbesökt marknad med ”riktiga saker”. Marknaden har lång tradition – det 27:e året i år – och på plats finns över 100 knallar, gemytlig stämning och gott fika!

Konstrunda – varje år på allhelgonahelgen

Fränsta och Ånge Rotaryklubbar har gemensamt ansvar för att, i samarbete med lokala konstnärer, anordna Konstrundan med tema ”Konsten hjälper”. Man skapar möjlighet för konstnärer och konsthantverkare till ökad möjlighet att få inkomster på sina färdigheter, utvecklar hembygden och ökar intäkterna till Rotarys Hjälpverksamhet.

Stöde Musikvecka – sista veckan i juli

Sista veckan i juli samlas kammarmusiker från centraleuropa, jazz-musiker och andra goda musiker från Sverige i Stöde för häftig musik och spännande möten.