Ljungandalsvägen

47 km vacker turistväg

Vill du uppleva Ljungandalens skönhet, väljer du att lämna stora genomfartsleden E14 för en stund och ge dig en liten upptäcksfärd längs Ljungans dalgång. Se vägens sträckning här. Vägen går parallellt med E14 mellan Stöde i öster och Borgsjö i väster.
När du åker Ljungandalsvägen kommer du upptäcka undersköna platser och intressanta besöksmål.
Du hittar mysiga badplatser, spännande fiskevatten, vidunderliga utsiktsplatser och pampiga herrgårdar.

Du åker genom en genuin jordbruksbygd med betande kor och hästar på ängarna. Längs färdvägen upplever du vackra och välbevarade timmerhus från svunna tider.

Du hittar ”loppisar”, äventyrsanläggningar och vårt eget fornminne Viskans Folketspark som ligger där som en tidsmaskin speglande den tid som gått. Kyrkor, hembygdsgårdar och museer ligger där och bara väntar på besök av dig. Mittpunkten på Flataklocken och utsikten från Getberget ger dig en upplevelse utöver det vanliga med milsvida vyer över norrländska skogar, tjärnar och sjöar.

Ger du dig tid kan du stanna vid någon av våra ridanläggningar och ta dig en ridtur i de vackra omgivningarna. Är du fiskeintresserad kan vi lova dig ett eldorado. I synnerhet om du är ute för att fånga gädda. Här finns det krokodiler i snart alla vattendrag. En 10-kilosgädda är inte ovanligt.